Snot opeten is goed

Snot opeten is goed

In je neus peuteren en dan de inhoud oppeuzelen. Het is niet het meest stijlvolle wat je kan doen, maar het kan wel goed voor je gezondheid zijn. Dat blijkt uit een nieuwe studie die beweert dat we het eten van onze eigen snot juist moeten bevorderen. Vooral kinderen zouden er baat bij hebben.

Uit de studie blijkt dat het snotslijm stoffen bevat die bepaalde bacteriën tegen kunnen kunnen gaan die gaatjes veroorzaken in de mond. Onderzoekers zijn nu aan het onderzoeken hoe ze deze slijm ook zelf kunnen maken en of deze verwerkt kan worden in kauwgom of tandpasta.

Ook blijkt uit het onderzoek dat het slijm in snot wellicht ook infecties tegen kan gaan. Er is nog wel vervolgonderzoek nodig om dit aan te bewijzen.

’Natuurlijk ding om te doen’
Ook de Australische longspecialist Friedrich Bischinger vindt dat snot eten een goede manier is om het immuunsysteem van je lichaam te versterken. „Medisch gezien is het heel logisch en het is een natuurlijk ding om te doen”, zegt hij tegen The Independent.

De specialist pleit voor het einde van het sociale stigma rond het in je neus peuteren. Hij vindt dat ouders hun kinderen moeten aansporen dat juist wel te doen. (Bron: Telegraaf.nl)

 

Snot opeten is goed voor je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *